Links

Kinderwens

www.zwangerstraks.nl
De afgelopen tien jaar hebben wetenschappers veel kennis opgedaan over de invloed van de life style van kinderwensers op de gezondheid van hun baby. Die invloed begint al voor de bevruchting. Bij mannen én bij vrouwen. Gezonde voeding en foliumzuur verhogen de kans op een gezonde baby. Roken vermindert die kans. Alcohol ook. Net als sommige ongezonde beroepen, zoals röntgenlaborant of rozenkweker. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden uit de waslijst aan informatie.

www.zwangerwijzer.nl
De meeste zwangerschappen verlopen gunstig, maar toch is het goed om een zwangerschap voor te bereiden, of je nu een man of vrouw bent. Een goede voorbereiding verhoogt de kans op een voorspoedige zwangerschap en een gezonde baby. Met deze vragenlijst kunt je nagaan of er misschien een risico is voor moeder en kind. Het invullen van de anonieme vragenlijst duurt circa 15 minuten.

www.zwanger-worden.nl
Verloskundige Mariël Croon schreef Zwanger worden, een handboek voor kinderwensers en twijfelaars. Het boek staat boordevol wetenswaardigheden voor iedere aanstaande ouder. Wat zijn de gezondheidsrisico's voor de aanstaande moeder en het kind? En hoe zijn die te vermijden?

www.slikeerstfoliumzuur.nl
Extra foliumzuur is belangrijk als je zwanger wilt worden. Foliumzuur verkleint de kans dat je baby wordt geboren met een ernstige aandoening. Heb je een kinderwens en wil je zwanger worden? Slik dan extra foliumzuur. Op deze website vind je informatie over foliumzuur. Via de vragen aan de linkerkant van de pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

www.zwangernu.nl
Een zwangerschap is een heel bijzondere periode in uw leven. Tijdens en na de zwangerschap wil je als ouders natuurlijk het beste voor je kind. Je kunt je daar echter al voor de zwangerschap op voorbereiden. De kans op een gezond kind is groot en met de meeste baby`s is niets aan de hand. De gezondheid van je baby hangt mede af van wat jij doet of laat. Zo is een gezonde levensstijl van belang, maar dat is niet het enige. Foliumzuur bijvoorbeeld, dat de kans op aangeboren aandoeningen kan verlagen, moet al voor de bevruchting worden ingenomen.
Zwangerschap

www.prenatalescreening.nl
Als je overweegt prenatale screening te laten doen, heb je  voor het onderzoek een uitgebreid gesprek met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog. De informatie op deze website kan je helpen bij de voorbereiding op dit gesprek. 

www.rivm.nl/zwangerschapsscreening
Verreweg de meeste baby's zijn gezond. Maar sommige worden met een ziekte of aandoening geboren. Daarom krijgen vrouwen tijdens en kort na de zwangerschap enkele screeningen aangeboden. Met deze screeningen kunnen verschillende ziekten en aandoeningen worden ontdekt. Verloskundig hulpverleners kunnen er dan rekening mee houden bij de bevalling.

www.zwangernu.nl
Een zwangerschap is een heel bijzondere periode in uw leven. Tijdens en na de zwangerschap wilt je als ouders natuurlijk het beste voor je kind. Je kunt je daar echter al voor de zwangerschap op voorbereiden.

www.voedingscentrum.nl
Een goede voeding is tijdens - maar ook voorafgaand aan - de zwangerschap extra belangrijk. In de hele zwangerschap is de baby afhankelijk van de voeding die de moeder gebruikt. De kwaliteit van de voeding moet hoog zijn, omdat van de meeste vitamines en mineralen wat extra nodig is.

www.pelvic.nl
Deze bekkenoefentherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van bekkenklachten en bekkenbodemklachten in de zwangerschap.

wwww.oefentherapie-inmotion.nl/cursussen
Voor informatie over de zwangerschapscursussen en cursussen na de bevalling.

www.ramadan-medicijngebruik.nl
Medicijngebruik en vasten tijdens de ramadan, is dat te combineren? Om onveilig en onjuist gebruik van medicijnen te voorkomen is een goede begeleiding van patiënten die willen vasten noodzakelijk!

www.hallowereld.nl
Hallo Wereld is geen website. Maar een voorlichtingsprogramma via e-mail. Met als doel zwangere vrouwen en jonge ouders d.m.v. gezondheidsquizjes via e-mail te helpen met een gezonde leefstijl. En een gezonde opvoeding.

www.babyopkomst.nl
Op internet vind je een schat aan informatie, maar kun je die ook vertrouwen? Betrouwbare informatie is immers zo belangrijk nu je zwanger bent, je bent al zo onzeker over alle veranderingen in je lichaam. Baby op Komst wordt geschreven door verloskundigen, een consultatiebureau arts en een lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige), zodat je weet dat je de info die je hier leest volledig kunt vertrouwen.

www.knov.nl
Dit is de site van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de beroepsorganisatie van en voor verloskundigen. De KNOV maakt zich sterk voor de beroepsontwikkeling en marktpositie van verloskundigen.

www.nvog.nl
De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen. In deze hoedanigheid wil zij de kwaliteit bewaken van de vrouwengezondheidszorg in het algemeen en de gynaecologische en obstetrische (sub)specialismen in het bijzonder. Als belangenbehartiger stimuleert en ondersteunt zij de maatschappelijke positie van deze specialismen en hun beroepsbeoefenaren.

www.moedersvoormoeders.nl
Uit de urine die Moeders voor Moeders inzamelt, wint NV Organon het hCG-hormoon. Dit verloopt via een ingewikkelde en kostbare procedure. Miljoenen liters urine leveren slechts een paar gram van het hormoon op. Vervolgens maken farmaceutische bedrijven van het hCG-hormoon een geneesmiddel dat deel uitmaakt van de behandeling van onvruchtbaarheid.

www.ikvader.nl
Een leuke en informatieve site voor aanstaande vaders.

www.stichtinglichaamstaal.nl
De Stichting Lichaamstaal is een non-profit consumentenorganisatie die in samenwerking met verloskundigen, kraamzorg, thuiszorgorganisaties, gynaecologen en kinderartsen, beeldmateriaal ontwikkelt en filmavonden organiseert voor zwangeren, jonge
ouders en professionelen.Roken, alcohol en drugs

www.rookvrijzwanger.nl
Als je zwanger bent, is het belangrijk dat je meteen stopt met roken. Want het is niet alleen slecht voor jou maar vooral ook voor je kindje. Op deze site vind je alle mogelijke informatie over stoppen met roken tijdens je zwangerschap. Maar ook wat de risico's zijn als je blijft doorroken.

www.alcoholinfo.nl
Wilt je alle risico's uitsluiten, dan is de veiligste keuze om te stoppen met drinken vanaf het moment dat je zwanger probeert te worden. Dit geldt niet alleen voor de vrouw, maar ook voor de man.

www.stivoro.nl
STIVORO geeft al meer dan dertig jaar op verschillende manieren voorlichting over roken. Op deze pagina is te vinden waar STIVORO op dit moment aan werkt. Ook zijn er hier onderzoeksgegevens te bekijken over het roken in Nederland.

www.ikstop.nl
Stoppen met roken is niet altijd even makkelijk. Met deze website willen wij een ieder helpen die voor eens en altijd van het roken af wil komen.

www.drugsinfo.nl
Een overzicht van alle risico's, regels en adviezen rondom drugs.Werken

www.szw.nl
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) staat voor het stimuleren van de werkgelegenheid, moderne arbeidsrelaties en een activerende sociale zekerheid. SZW ontwikkelt beleid dat goed uitvoerbaar en controleerbaar is.

www.toptijd.nu
Zwanger en werken

www.minvws.nl
Zorg voor mensen in een gezonde samenleving. Dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

www.fnv.nl/werkenprive
Alles over werk en privé op de site van de FNVGezondheid en medicijnen

www.erfelijkheid.nl
Deze site biedt objectieve en betrouwbare informatie over:

  • erfelijkheid (DNA, genen, chromosomen)
  • erfelijke ziekten en aandoeningen
  • zwangerschap, kinderwens en erfelijkheid

www.erfocentrum.nl
Het Erfocentrum is het Nationale Kennis- en Voorlichtingscentrum Erfelijkheid, Zwangerschap en Medische Biotechnologie. Het Erfocentrum biedt informatie op drie samenhangende gebieden: erfelijkheid, zwangerschap en perinatale zorg en medische biotechnologie.

www.apotheek.nl
In de apotheek worden verschillende zaken uitgevoerd. Zo zal de apotheker sommige medicijnen zelf bereiden. Een belangrijke taak van de apotheker daarnaast is de controle op de medicijnen. Verder geeft de apotheek informatie en voorlichting over medicijnen en medicijngebruik en kun je bij de apotheek terecht voor een medicijnconsult.

www.rivm.nl
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het onderzoeksinstituut van de overheid op het gebied van volksgezondheid en milieu. Het RIVM verricht niet alleen zelf onderzoek, maar verzamelt ook wereldwijd kennis en past die kennis toe. Het RIVM brengt jaarlijks een groot aantal rapporten en adviezen uit.

www.kalitim.nl
Op kalitim.nl vindt je informatie over erfelijkheid en gezondheid. Verantwoordelijk voor deze site is het Erfocentrum, een onafhankelijke non-profit organisatie gericht op publieksinformatie over erfelijkheid.Borstvoeding

www.borstvoeding.com
Borstvoeding.com - Kenniscentrum Borstvoeding, biedt een keur aan informatie over borstvoeding. Kijk hier hoe dé site voor borstvoedend Nederland en België is samengesteld en kijk hier voor een compleet overzicht van alle informatie.

www.borstvoeding.nl
Welkom op de gezamenlijke site van de 5 Nederlandse borstvoeding organisaties.

www.borstvoedingverdienttijd.nl
Welkom, leuk dat je een kijkje komt nemen bij Borstvoeding verdient tijd! Je kunt hier van alles lezen over borstvoeding: over hoe gezond het is, over de 'techniek' van het borstvoeden, over de maatschappelijke meningen over borstvoeding, over hoe je borstvoeding kunt geven als je weer gaat werken en nog veel meer.

www.borstvoedingnatuurlijk.nl
De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk is opgericht in 1978. Zij geeft wetenschappelijk gefundeerde, consistente informatie over borstvoeding aan (aanstaande) ouders en andere belangstellenden.Diversen

www.allesoverkinderen.nl
Op deze site vind je duidelijke en onafhankelijke informatie. Over zwanger worden, zwangerschap, baby , dreumes, peuter en kleuters op de basisschool.

www.fiom.nl
De Fiom is een landelijk organisatie die psychosociale hulpverlening, informatie en advies, 
maar ook cursussen en informatie-avonden geeft op de onderwerpen:

  • onbedoelde zwangerschap en tienerouderschap
  • zwangerschapsverlies en ongewenste kinderloosheid
  • afstand doen van een kind, geadopteerd zijn, adoptieouder zijn en zoekacties naar familieleden.

www.postbus51.nl
Postbus 51 is vooral bekend vanwege de campagnespotjes op radio en televisie. De naam is ontstaan toen de rijksoverheid in de jaren '50 één centrale postbus instelde voor vragen: Postbus 51 in Den Haag. Naast het merk "Postbus 51" bestaat sinds 1995 ook de Postbus 51 Informatiedienst. Deze dienst vormt hét informatieloket van de rijksoverheid voor burgers.

www.lieveengeltjes.nl
Een Nederlandstalige contactgroep voor mensen die te maken hebben met het verlies van een kind. Dat zijn in de eerste plaats ouders, maar ook alle anderen die binnen of buiten hun familie met het overlijden van een kindje te maken hebben gehad.